Hemen Ara 0212 451 09 83 | Hemen Ara 0216 337 76 66 |
---|---|
0262 641 98 72 | 0232 264 88 52 |
Salyangoz, alt kısmında hareketini sağlayan kaslı ayak, sırtında vücudu örten helezon kıvrımlı kabuk, başında da iki çift anten bulunan, tatlı su, deniz ve karada yaşayan, sürünerek hareket eden canlılardır. Yüzlerce türe sahip olan salyangoz, nemli yerlerde bulunur. Salyangoz yağışın bol olduğu sonbaharda çok fazla görülür. Sonbaharda salyangoz ilaçlama oldukça önemlidir. Mutlaka profesyonel olarak hizmet veren, salyangoz ilaçlama şirketleri ile görüşmek gerekir. Vücudunda bol miktarda su bulunduğu için kış aylarında donma, yaz aylarında da kuruma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu nedenle yaz kış uykuya yatar, bahar aylarında ortama çıkarlar. Geçtiği yerde parlak sümüksü renkte sıvı ile iz bırakan salyangoz nasıl mı ürer? Salyangozlar, hem erkek hem de dişi üreme organına sahip erdişidir. Karşılıklı olarak birbirlerini dölleyen salyangozlar, yumurta ile ürerler.
Salyangozlar genellikle Mayıs ayında yüz yüze gelerek çiftleşirler. Her yıl çiftleşmeye gerek duymadan, bir kez çiftleşme ile birkaç yıl yumurta bırakabilmektedirler. Ağaç diplerine, toprak altı kovuklara ve çalılara kabuklu yumurtalarını bırakan salyangoz, 60-90 adet yumurta bırakarak ürer. Yumurtadan 15-30 günde çıkan salyangoz yavruları, çıktıkları kabukları yiyerek beslenirler.
İlkbaharda kış uykusundan uyanan salyangoz bahçe ve bostanlara saldırarak büyük zarar verirler. Salyangoz ile mücadele de Gezer ilaçlama şirketimizi istediğiniz gün ve saatte arayarak, ziraat mühendislerimiz gözetiminde hazırlanan etkili salyangoz ilaçları ile %100 garantili salyangoz ilaçlama hizmeti sunmaktadır
Salyangoz ilaçlama ile ilgili bilgi almak ve ekonomik ilaçlama hizmetlerimizden faydalanmak için lütfen iletişime geçiniz.